Sportmassage en -verzorging

Veel mensen houden zich tegenwoordig bezig met gezondheid; we creëren een gezonde leefstijl met verantwoorde voeding en sport. Soms is de wil om snel op te bouwen naar een wedstrijd hardlopen, triatlon of wielerwedstrijd groter dan de belastbaarheid. De opbouw is te snel, of je belastbaarheid kan tijdelijk minder zijn door ziekte, drukte op werk of met gezin. Een pijnlijke rug, knie of schouders kunnen dan opspelen.

Graag help ik, samen met jou, uitzoeken wat je belasting is en wat op dat moment het beste voor je gezondheid en blessure is.

"Een sportmassage is vooral gericht op het voorkomen van blessures, maar ook een manier om na inspanning het herstel te bevorderen."

De doorbloeding wordt gestimuleerd, afvalstoffen afgevoerd, verklevingen in onderliggend weefsel losgemaakt en spierpijn verdwijnt. Voor de massage maak ik gebruik van biologische zoete amandelolie en FIT (Fast Injury Treatment) sportbalsem. Eventueel aangevuld met medical taping, gaan we samen voor een blessurevrije trainingsperiode of een voorspoedig herstel.

 

Per juli 2018 ben ik ook gespecialiseerd in het verhelpen van problemen in het schoudercomplex. Dit is een behandeling specifiek gericht op je schouders, bovenrug en nek en duurt 45 minuten.